kernelpanicbcnhacklabkernelpanicbcnhacklabkernelpanicbcnhacklabkernelpanicbcnhacklabkernelpanicbcnhacklabkernel
simiraslarealitatsuficienmentdeproppodrasveureelspixelssimiraslarealitatsuficienmentdeproppodrasveureelspixels
Activitats / XerradaTCOSThinClientsOperatingSystem

Xerrada TCOS (Thin Clients Operating System)

Divendres 13 de juny a les 20h farem una xerrada sobre "Thin Clients Operating System"

La informàtica va començar sent centralitzada perquè hi havia un ordinador (molt costós) del que penjaven terminals. La gent interactuava des dels terminals i enviava el treball de càcul a la màquina potent: és a dir hi havia 1 ordinador mainframe i potser 3-10 terminals.

Amb el temps i l'abaratiment dels components, la informàtica esdevé descentralitzada, la gent fa servir ordinadors que tenen tot el necessari per funcionar de manera autònoma.

Conforme el temps va passant ens trobem amb uns ordinadors d'última generació als que no podem exprimir tot el potencial que tenen. A l'hora, comencem a tenir molta ferralla antiga d'ordinadors de fa uns anys que han quedat obsolets (falta de memòria, disc dur) per utilitzar sistemes operatius moderns. Això també comporta que necessitem desfer-nos d'ells doncs ja no ens són útils.

Llavors si ajuntem un ordinador modern (amb molta capacitat de procés) i uns quants ordinadors vells que no necessiten disc dur, però que tenen de 16-128 MB de RAM pots construir una xarxa de terminals lleugers, a on cadascú dels ordinadors vells podran tenir prestacions d'última generació.

No fa falta dir, l'estalvi econòmic que representa poder montar un aula amb aquestes característiques, i l'estalvi de deixalla electrònica que estalviem temporalment d'abocar al medi-ambient.

Hi ha moltes maneres d'aconseguir-lo, cadascuna amb els seus pros i contres; TCOS és un sistema d'última generació que aglutina el millor dels anteriors (LTSP, PXE, etc) i afegeix noves característiques.

Així doncs aquí explicarem:

Attach:tcos-kernelpanic-guio.pdf

Darrera modificació de la pàgina el 17 de juny del 2008 a les 14h03
Canvis Recents - Cercar:
No tenim copyright, ni declaració de privacitat, ni la veuriás millor amb cap altre navegador.
Pàgina allotjada en un servidor autogestionat