kernelpanicbcnhacklabkernelpanicbcnhacklabkernelpanicbcnhacklabkernelpanicbcnhacklabkernelpanicbcnhacklabkernel
simiraslarealitatsuficienmentdeproppodrasveureelspixelssimiraslarealitatsuficienmentdeproppodrasveureelspixels
KernelPanic / KernelPanic

MEMÒRIA HISTÒRICA

Kernel Panic, hacklab de Barcelona, neix l’any 2000 amb el primer hackmeeting[1] celebrat a la península, morí el 2009. Després de passar pel centre social okupat “L’Akadèmia” de Nou Barris, pel centre social okupat “Les Naus”[2] de Gràcia, pel centre social okupat “Miles de Viviendas“[4] de Sardenya 43, pel centre social okupat “L'Ópera“[3] de L'Hospitalet i finalment fins el seu tancament va desenvolupar les seves activitats en el centre social autogestionat “La Quimera”[5] de Gràcia al carrer Verdi, 28[6]. El seu nom “Kernel panic!” fa referència a un avís que dóna el kernel Linux, nucli del sistema operatiu, quan hi ha problemes crítics.

QUÈ ÉS UN HACKLAB?

“Els hacklabs són aquells llocs on compartir els nostres coneixements, discutir sobre l’ús social de la tecnologia i protestar contra l’apropiació privada dels instruments de comunicació”. Afegiríem a aquesta definició que és un lloc físic, un punt de trobada on relacionar-nos.

El nostre funcionament és assembleari, tothom hi té veu i ens trobem tots els divendres. La resta de la setmana mantenim el contacte i la coordinació amb una llista de correu[7] cordialment seguint la Netiquette[8].

QUÈ VOLEM?

Volem dur a terme projectes diversos, sobretot orientats a programari lliure, xarxes, seguretat, sistemes operatius... Volem mantenir un debat permanent i una crítica constructiva sobre la vessant social i política de la tecnologia. Volem posar a l’abast de tothom la nostra infraestructura i coneixements...

QUÈ FEM?

Fem cursos de tots els nivells on cadascú pugui aportar i rebre segons els seus coneixements (iniciació GNU/Linux, xarxes, seguretat, programació...). Fem xerrades i debats on poder parlar de l’impacte de la tecnologia a la nostra societat, de què és el hacktivisme, del perquè del programari lliure... Un o dos dies a l’any traiem el hacklab al carrer. Ocupem el carrer per acostar-nos a tot aquell que passi i vulgui informar-se de qui som, què fem... Ho anomenem ”Hack'n the Streets”[9]. De tant en tant muntem els Jocs Fractals[10], unes jornades amb tallers i xerrades. Mantenim un web que és la nostra cara visible a internet: http://kernelpanic.hacklabs.org. Es va treballar amb la tecnologia sense fils intentant convertir “Les Naus” en un node wireless, esperem que en breu La Quimera estigui connectada a la xarxa de GràciaSensefils...

En resum: aprenem i compartim.

COMUNICAT DE TANCAMENT DE KERNELPANIC

Comunicat de Tancament de KernelPanic

Darrera modificació de la pàgina el 23 de octubre del 2010 a les 20h26
Canvis Recents - Cercar:
No tenim copyright, ni declaració de privacitat, ni la veuriás millor amb cap altre navegador.
Pàgina allotjada en un servidor autogestionat